MILIEU & KLASSIEKE WAGENS

We kunnen er nog moeilijk rond, de kranten en het nieuws staan er bijna dagelijks vol van, al dan niet gerechtvaardigd of overdreven. Regeringen, industrie en autoconstructeurs verrichten enorme inspanningen om de uitstoot van schadelijke gassen, de pollutie en opwarming van onze planeet tegen te gaan. We willen niet heiliger zijn dan de Paus, maar ik merk zelf het verschil aan de geur van mijn werkkleding bij thuiskomst als ik een Oldtimer even onderhanden heb gehad in het atelier. Wetende dat ik dagelijks ook in de werkplaats sta waar moderne wagens worden gestart en verplaatst.

Onderzoek en ontwikkeling

Op het moment voert Q-lab onderzoek naar de mogelijkheden om classic cars en oldtimers milieuvriendelijker te maken. We zijn ervan overtuigd dat het beter kan met maximaal behoud aan originaliteit en uitstraling. Maar met een enorme winst aan comfort, prestaties en verbruik en uiteraard minder uitstoot van schadelijke gassen.

Het blijft een moeilijk onderwerp in de oldtimer wereld, sommigen zijn voor, en anderen resoluut tegen. Dit stuk is dan ook enkel voor diegenen die voor zijn.

Brandstofinjectie, ontsteking en geregelde katalysatoren

We geloven dat het beter kan, om dat te bewijzen is Q-lab bezig met de aankoop van een projectwagen die als prototype zal functioneren en waar onderzoek en analyse op verricht zal worden.

Deze projectwagen zal uitgerust worden met o.a. computergestuurde brandstofinjectie en ontsteking, lambdasondes en 3-weg katalysatoren.

Voor diegene die interesse heeft in dit project of wil meewerken/bijdragen (financieel, materieel of intellectueel) stuur ons een e-mail, wij horen graag van u.

Milieu & klassieke wagens - Q-Lab Classic Cars

DRIVE-IN OLDTIMERSTALLING

"Drive-in" en rijd met uw classic-car weer buiten.

Q-lab Classic Cars